Redo för mammaledigheten


Hemma-måndag

Vaknade med jordens huvudvärk igår, ont i bihålorna, försökte sova under dagen & käkade en panodil, gjorde tom en drink som jag hittade på nätet, varmt vatten, citron, chili, honung och cayennepeppar, smaskigt värre. Hade ju lovat C att åka till mormor & morfar så hann fick det. Synd bara att det inte blev någon Henry-fika. Förra graviditeten hade jag bihåleinflammation flera gånger så jag har varit ganska förskonad den här gången iaf. Imorse kändes det som huvudet skulle sprängas igen så det blev att stanna hemma, kolla klart på en film om Lars & hans uppblåsbara flickvän, sova och dricka te. Nu mår jag bättre, men det är ju en sak att springa runt i korridorerna på jobbet & ligga i soffan...

Lördag i Linkan

Lörsdagslugnt nu, C kunde inte hålla sig vaken längre utan somnade med sin nya mc på soffan. Var tvungen att köpa en likadan som Henry hade & Sixten fick en han med, nu har dom inte bara likadana mc-jackor alla 3... Igår hade vi Taco-mys med Axel & Sis & jag var fredagspigg som vanligt. Idag blev det stanhäng igen. Fynden blev en röd liten mössa till baby sis, 10 kronor, en grisrosa fleecemössa med öron till densamma, 20 kr, nytt smink, kräm, badolja från Lush och så mc:n till Carla då förstås. Provade också en hel del kläder men det kändes inte så lockande, bättre att shoppa det sen (när jag genomgått dr Cathrines magiska kur). Vi lurrade i lugn & ro på Thai Coconut, sen fika i störtskuren på Santinis.

Mc-pojken


Axel-mys


Kväller

Heldag på stan med Sis och Axel. C var mycket nöjd med regnet eftersom han fick ha sin nya skinnpaj för första gången. Det nya nu är att låna Stefans strumpor och dra upp dom till knäna (mc-stövlar, heter det visst).  Hann med två luncher och lite shopping, halsband bl.a. Avslutade med en ofrivillig långprommis hem, vågar knappt titta ner på mina ben & fötter, de är säkert helt uppslajsade av åderbråck efter idag. Nu sängen, låång dag imorron, kvällsmöte usch & fy. Grattis Jessica till lilla Walter! Bara 10 veckor kvar för mej...

Minifredag

Lön (visserligen bara för S men ändå) och ledig imorn, mys. Idag var vi inte hemma förrän vid 6 ( C blev hämtad av farmor vid 3), blev pizzashopping & lite annat på hemvägen såsom en Mocca Master - äntligen (om Maria har en måste den ju vara bäst) och en ny skrivare. Imorron står dock tråkigare investeringar på schemat , linser för ett halvår. Annars ser höstens investeringsplaner ut så här:

* Prickiga tapeter till barnrummet, har redan kollat ut de perfekta femtiotalsprickarna
*sänggavel, garderober & gardiner till sovrummet
* fåtölj till the saloon
* Massor nytt smink & nya krämer, allt tar alltid slut på en gång
* och inte att förglömma hundra nya trosor i XXL
* och så de fina Henry Lloyd-glasögonen såklart

Nu ett långt skumbad!!! Måste passa på så länge jag kan ta mej upp ur det utan handikapplift

Idag har förresten Lovisa namnsdag, grattis magen (om du inte visar dig vare en Ture förstås)...

Tillbaka igen...

...efter en mysig helg. Har bara vilat, grillat, badat och gått promenader, inget arbete alltså. I lördags åkte vi till ett ställe i Småländska urskogen där de tillverkade egen ost, det fanns ett kafé där de serverade ostkaksbuffé (bra affärsidé, eftersom man bara orkar en portion) och en liten klädbutik också. Till Carls lycka hittade farmor och farfar en tröja med motorcykel på som han sedan vägrade att ta av sig såklart. Kort dag på skolan idag men på inget sätt händelselös. Hela em har jag suttit på Waynes & rättat diagnoser, skittråkigt men skönt att slippa bli avbruten hela tiden. 

Fortfarande sommar...


Van posör


Biker


Jättekul att skjuta på pappa...


Inte lika kul att bli skjuten på


Vid hamnen


C laddar för cykeltur


C skjutsar S på... gissa vad


Behöver jag säga...

att det känns underbart med fredag. Snälla brottar-Svenne skjutsade hem mig så jag kunde hämta C tidigt. Älsklingarna är och fixar grekiskt, till efterrätt blir det vattenmelon och nektariner. Är såå törstig hel tiden och det är vaderna som får ta smällen, bl.a. Själv har jag försökt vara lite social & ringa tillbaka till er som jag inte hört av mig till under veckan, men hann inte så lång eftersom K och A var så pratsamma :)  ska bli normal & väldigt social om ca 6 veckor igen, senast alltså :) I helgen blir det att chilla som eleverna säger. Och om barnvakterna åker bort får man åka till dom... ska bli skönt att åka till Rönnäs och hinna umgås lite, vi har liksom levt i skift nu ett tag, vi har setts mellan 18 & 20 i bästa fall. På onsdag ska jag vara ledig (eller jag har iaf bett om det), jag har tänkt & hänga på stan & använda alla rabattcheckar som damp ner nyligen. Igår lyckades jag äntligen fixa glasögonen, tack snälla Martina för bra service och schyst rabatt, gå till Malmbergs alla! Dom är bäst. Nu kommer Grek-leveransen!
Fredagskram

Fina fredagsmorgon...

Idag unnar jag mig en sovmorgon, åker inte förrän 06.50, lyxigt. Det gick ganska bra igår, dom är rätt sköna gangstrarna ändå, det blev film och sen glass- och frågesport utomhus. Nu ska jag försöka hitta en tröja som inte glipar... 

Onsdag...

Vilka dagar.... fullt upp precis hela tiden, all planeringstid går till andra måsten så det är tur att man är snabb på sista minuten-planering. Idag blev det rättning på biblioteket efter jobbet, vi har nivågruppering så alla tester ska helst rättas senast torsdag så eleverna kan delas in i grupper nästa vecka. Stackars c, märker verkligen skillnad när vi hämtar honom efter 3, allt är "tjååkit", han vill ha godis & glass & vi skriker tyyyyyst inte "pjata jobbet" så fort vi säger nåt till varandra.  Imorgon är det mentortid hela em... vad gör man med 32 gangstrar i 3 timmar? Obs det ska vara gratis, inget ska gå sönder helst och de ska inte slå ihjäl varandra.


Första jobbdagen...

med elever avklarad. Det kändes positivt, tror att de här veckorna nog ändå kommer att gå ganska snabbt. Har fått lite schemaändringar också, så nu slutar jag tidigt en dag iaf. Det gör att c kan hämtas kl 3, 3 dagar i veckan så det är bra. Han  är piggare idag men har lite "magproblem" så nåt typ av virus verkar det vara ändå. S får vara hemma imorron också, praktiskt att vi har samma lön så att det inte spelar någon roll vem som är hemma. 
Ikväll blir det tidig kväll igen och uppstigning 05.15, inrutadetantlivet har börjat!

En morgonpigg sjukling & en morgontrött morsa

Gomorron söndag. Det blev ett tidigt uppvaknande idag. En febrig och glansögd C ville se på Pippi halvsju. Han känns iallafall lite piggare idag, tom lite fil har jag lyckats få i honom. Nu väntar vi bara på att S ska ta sig hem från jobbet med rostmackor och juice. Hoppas han har fått sova inatt så jag kan lägga mig en stund, är onormalt trött. Inget jobbande har det blivit hittills heller, måste ta tag i språkhistorian nån gång under dagen, engelskan får gå på rutin. 

Fredagshumör


Hands-up


TGIF!!!!

Fint sensommarväder, glad unge & hämtmat - TGIF!!

Torsdagsmorgon (gryning)

Jag lät visst lite negativ igår...och det är inget mot vad jag är idag, haha Extramöte I N N A N arbetstid idag så att man får gå upp när andra går & lägger sig typ. Börjar tro att jag hamnat i arbetslaget för självplågare. 


Nja...

....så soft vet jag inte om det blev. Möten, möten, möten....och långa dagar. Stackars C får gå hem sist från dagis när inte farfar hämtar. Tur att han älskar sitt gagis men det känns ändå inte bra att han ska vara där så länge medan man själv möglar bort på massa möten. Idag var det iaf föreläsning på Cloetta center på fm, älskar föreläsningar, så avkopplande och skönt att lyssna på nån som har nåt vettigt att säga. Skönt att lämna skolan för ett tag också. Efteråt åt jag lunch med Cathrine på stan, mysigt, sånt skulle man kunna göra oftare på arbetstid om man jobbade lite centralt, det är ju inte direkt så att man har lust att sätta sig på Ljungsbros pizzeria. Nu är det bad och sedan tidig läggning för hela familjen inkl S som verkar lite bakis från ölkväll igår. Nu åker glassbilen förbi och C skriker  "Höde dy mamma??? "vill ha glass, vill ha dä!!!"

Bilder från kräftskiva och Hultabad

Och nu... redan söndagskväll, dagisväskan packad och klockan satt på 06.15, tjoho!! Vardag here we come! Tyvärr fick jag inte kaffejobbet utan måste knega på som vanligt. Första veckan brukar vara rätt soft dock, kan ju tom kännas lite lyxigt att "vara själv". Tack Sis för kläderna, finns inget värre än att försöka kränga på sig för tajta jeans kl 6 på morgonen. 
Natti

Ett av Callekulas många ansikten


Mera mammamys


mammamys


Jag och nissarna


Miss Kräftstjärt


Taberaset i Lambot


Läckra kineser


Mmmm


Bebbemys


Sista delen av sista veckan...

...innan höstterminen spenderades i Rönnäs, vi hade några riktigt fina dagar bara grabbarna Nero & jag. Grill, båtturer & bad precis som det ska vara. Igår åkte vi hem till da house igen.  Grillade med Maria & Krille, Carl har fått polisskräck på sistone så han var lite rädd att Krille skulle gå loss med sitt gevär, "poliser inte snälla dom sjyter" men det gick snabbt över. Under kvällen lyckades han hälla soja över hela sig och sin fars Stenströmskjorta innan han avslutade med att stoppa in 4 dvd i spelaren (Carl alltså inte Krille) men det löste hans far med pincett. Idag hade vi tänkt att bada på Tinnis men shoppingdjävulen satte in så det blev inte tid till det. Jag shoppade loss på Big is beautiful på HM tillsammans med ett gäng tanter. C fick nya slitna stuprörsjeans, lila skjorta & tröja & skinnpaj, sen blev det sushi från Wasabi. De har börjat med mammasushi där, smart grej, fast vanlig är ju godare egentligen. På kvällen var det kräftskiva hos familjen Mattsson i Lambo, hett & intensivt som det blir med 3 vildingar (fast den yngsta var hur lugn som helst).  Nu sovdags, vaknade nämligen halv 5 i morse var så sjukt hungrig. Men i natt sover jag förhoppningsvis gott på stora mängder västerbottenostpaj.
Natti

Carl leker Robinson på öde ö


Hawaii


ö-mys


Båttur


Brädtur


Insmörjning


Soliga onsdag

Äntligen lite mera sommar! Dagen har gått hur snabbt som helst, vi har städat medan C har rivit av 2 filmer själv, helt otroligt. Först tittade han på hela Nicke nyfiken & sen hela Emil och soppskålen, resultat ett fräscht hus & ren tvätt. Man får väl passa på att njuta av stort barn så länge man kan innan nästa onge ramlar ut. På eftermiddagen hade vi besök av min sköna Ljungsbrokollega Lars, det blev äppelpaj och kaffe på baksidan i skuggan. Kommer sakna att inte dela klass med honom. Ikväll åker vi på semesterns sista Rönnästripp, är tillbaka på fredag fm. Idag ringde förresten rektorn för Kungsberget och undrade hur många timmar i veckan jag skulle jobba där, ?? konstigt , har inte hört talas om någon sån lösning öht tidigare, får se om alla frågetecken rätas ut nästa vecka.  Bara jag får lön så kan jag kratta skolgården eller sköta kaffebryggaren, eller ägna mig åt någon annan ansvarsfull sysselsättning. Känner mig stor & svullen nu (tur att jag inte lyssnade på sisterister som tyckte jag skulle köpa linne i stl m/l när l/xl satt som ett körvaskinn), skittörstig hela tiden. S erbjöd sig att åka till apoteket & köpa stödstrumpor, schysst, men det låter lite svettigt just nu. 
So long!

Onsdag


Måndag

Sista måndagen på semestern tillbringades i Kolmårdens Tropicarie. Sedan blev det en tur till Norrköping. C somnade tidigt = filmkväll och grekmat. 

Titta vad jag fick


S duckar för en apa


Spännande


Ormspan


Grodsim


Titta bort Sis


RSS 2.0