Glad Påsk!

Hoppas på lite värme, lugna kids och god mat. Kom precis hem efter en stantur med lite shopping och god lunch med Maria. Blev dock ingen prommis idag eftersom jag (sorgligt men sant) har träningsvärk efter gårdagens långprommis med Malin och Alice. Om man lägger S i vagnen vid 10 kan hon ligga och sova till ett, två utan problem, perfekt stanbebbe än så länge iallafall. Igår jobbade S över så C och jag påskpysslade, vi gjorde påskkort av hans teckningar från dagis.

Söndag

Vad gör ni?
S käkade banan och fick små röda prickar på kinderna
Pigg 2-barnsfar
Dr Gurra Grunge på söndagsbesök

Lördagskalas!

Idag bar det iväg till Ljungsbro för att fira kompisen Arvid som också precis fyllt tre.
Födelsedagsbarnet himself
Polaren Henry alias Manboy joinade också partyt efter att ha hängt med sin idol Eric  Saade i Norrköping
Tänk att det är lika spännande att fiska i fiskdammen varje gång.

Vårfredag utan feber!

Kunde inte låta bli att föreviga mina pojkars sköna sovstil
Idag vaknade C och mådde bra för första gången sen i måndags, ingen feber och matlusten var tillbaka. Han ville inleda dagen med pankisar fast klockan bara var åtta.
Klart man ska käka glass på första riktiga vårdagen. Herman kom för och visa upp sin lillasyster och uppvakta C i efterskott. C var förundrad över hur Herman kunde veta att han behövde bilar till sitt nya garage.
Vårkänslor, en styck traktor och en bobby car letades fram under snön som var kvar.
Kaffe i solen, äntligen!
Herman, Carl och Mathilda bakar sockerkakor, en mycket farlig lek, tänk om man får en sockerkaka i huvet, bäst att ha hjälm.
Lilla sötisen Edith. Hur mini kan man vara. Och då vägde hon ett halvt kilo mer än Sigrid när hon föddes.
Det verkar som om min beställning på ett matvrak gick igenom.

Dagen som gud glömde...

är här typ. Migrän, sjuk 3-åring (hemma från dagis pga av hosta men inte så sjuk att han vill ta det lugnt direkt) och bebba med tandsprickning, uäääääääh. För det första är migrän och småbarn kombon från helvetet. Alla ljud blir högre och man blir ljuskänslig och illamående. Imorgon (kanske) kommer jag kunna skratta åt att den stora gjorde nummer 2 i pyamasbyxorna (har inte hänt sen i somras typ) medan jag bytte efter bajsexplosion (nya tänder=dålig mage, just det så var det ja) på den lilla samtidigt som jag själv spydde i tvättstugan (ursäkta detaljerna). Älskling om du läser detta; fundera på att ta dig hemåt, typ nu.

Alla sover...

Och det ska jag med strax efter en mysig helg men först några bilder på finingarna från helgen som gått.
Brorsan och rosenknoppen

Sigrid älskar sin spjälsäng till skillnad från sin bror (som i ärlighetens namn väl aldrig fick chansen att uppskatta den). Hon är som en klocka varje kväll mellan åtta och tolv sover hon som en stock i den. Hon gillar att ha täcket hårt runt magen och snuttefilten över ena ögat.
Älskade lilla yrvädret
C och jag bestämde att det fick vara nog med vinter nu. Vi fick helt enkelt leka att det var vår och fram åkte skinnpajen. Tänk att han har blivit så stor att han kan leka själv en stund på framsidan. Underbart med hus!
I lördags kom mormor och myste i solen med oss när S jobbade.
På väg till farmor och farfar och våffelfrossa.
Man kan säga football om man vill va lite tuffare sa C idag, här poserar han med sina för tillfället käraste ägodelar (tycker att fotbollsintresset känns lite sundare än den enorma Darth Vader-hypen han hade tidigare i veckan :)). Det coolaste namnet han vet förutom Zlatan är Erik. Så när det är fotbollsdags får motspelaren den stora äran att vara Erik medan han då självklart är Zlätan Imjamimoviss.

Fredagskalas!

Fjärde gången gillt... Dagens barnkalas (med lite manfall pga kräksjuka) får avsluta firningen av C. Vad många dagar jag fyller år, sa han och fortsatte "det är det inte alla som gör, inte till exempel fattiga barn". Och innan han skulle lägga sig fortsatte han sitt filosoferande, han funderade på att det var konstigt att han var barn och jag vuxen. Men du ska ju också bli vuxen sa jag, till och med en gammal gubbe, det är ju lite jobbigt, svarade han då, eh ja...

Pimpad Frödingetårta
Alla vill vara med och öppna såklart
Söta Märta äter bulle
Och för första gången lyckades vi hålla S på bra humör
Ojojoj vilket partaj, ser ut som alla päron varit på fest kvällen innan, eller snarare som en efterfest i gryningen kanske... stackars S har tippat över
Nedvarvning...
Äntligen fick C sin efterlängtade fotbollsdress. Tack fina vänner för en mysig eftermiddag och kväll!

Vårtrött?

Ja i allafall eftermiddagsutslagen...jag försökte med allt, föreslog fotbollsmatch, utflykt till stora lekparken, ja till och med glass (fast jag egentligen inte alls gillar sockermutor) men han ville bara sova - och det värsta är att han är inne på sin tredje timme nu, kan se hur resten av kvällen kommer att se ut.
Mycket bebisgos blir det och S är ju nöjd och glad så länge det är lugn och skönt hemma. Själv börjar jag bli otroligt sugen på att träna nu. Känns i hela kroppen att det är dags, men när?? Omöjligt som det ser ut nu. Än så länge får jag nöja mig med ett par timmars promenader om dagen. Men skulle behöva simma och styrketräna. Vet inte om det är någon idé att ta med S på bebbegympa men jag tänkte iaf göra ett försök.
Syskonen soffhänger.

Marshelg

Solig lördagsutflykt till trädgårdsföreningen. C ville prova sin nya fotboll och det gick alldeles utmärkt på den plogade skridskobanan som inte var det minsta hal pga av snön.
Söndagens kalas; mycket presenter och grön tårta med text hade C beställt, så så fick det bli.
Sixten, det är ju mina presenter men du får hjälpa till att öppna instruerar födelsedagsbarnet sin kusin.
stackars S gillade inte uppståndelsen alls. Hon skrek hysteriskt tills alla hade gått hem då var hon helnöjd igen. Vi försökte till och med med hörselkåpor på henne men det hjälpte bara en liten stund. Tack allihopa för att ni kom och för fina presenter till lille Darth,hoppas vi hinner pratas mer nästa gång och att bebbans sociala fobi växt bort, kraam!

Stora lilla treåringen

Sång och presenter... Ut med er, bort!! skrek C, precis som S förutspådde
Han har ju aldrig varit speciellt mycket för konstigheter.
Men sen tinade han upp, presenter är ju faktiskt kul att få.
Högst på önskelistan stod en Darth Wader-dräkt med tillhörande mask och regulatorbälte (fråga mej inte vad det är).  Så här läskig blev han i allafall. Han ville ha dräkten på stan men ångrade sig när han kom på att polisen kanske skulle tro att han var en dumming på riktigt då, "jag får ha den hemma på gatan istället".
Efter morgonuppvaktningen blev det musikteater i Johannelund (kändes som att förflyttas till sin egen dagistid rakt in i 80-talet med batiktroll, käcka sånger och dagisfröken med synttofs). Lilla S uppskattade iallafall utflykten, skrattade och hoppade i mitt knä. C tyckte mest det var konstigt alltihop, inte vill han låna någon trollsvans heller ;"jag är ju inget troll ju, jag är ju Darth Wader".  Kaffet till självkostnadspris hoppade både jag och C gärna över vi behövde lite motvikt till det käcka och drog till Mac D vid Braskens bro.
Godisköp fick avsluta vår förortsodyssé.
Batiktrollen tog knäcken på lilla S, hon sov om möjligt ännu mer än vanligt efter det.

Lite vår!!

Äntligen. Efter den längsta vintern nånsin, känns det som. Långa promenader och utefikan har det blivit sista tiden, underbart. Nu lunch, resterna från gårdagens vegetariska måndag, wraps med haloumi, ugnsgrönsaker och guacamole, det gick ner även hos Carl. Men Stefan uppskattade nog gårdagens middag mera efter att ha opererat på nedsövda grisar hela dagen skulle han bli hel-veggo, sa han. Dagens prommis gick till Bvc, misstänkte att lilla S inte gått upp så mycket eftersom förkylningarna avlöst varandra och hon har haft lite svårt att äta. Nu har det iallafall inhandlats havregröt och majspuré, ska bli spännande att se om hon är lika kräsen som sin brolla.

Idag njuter vi...

...av en riktigt lat och slapp söndag. C är och leker på annat håll, Lilla S sover och sover och sover, stora S pluggar trauma eller nåt och jag latar mig. Igår var det kalas på Fjärilsvägen. Lilla Carlfavoriten Filippa var ju där såklart. Dom leker superbra ihop och jag tror att C hade saknat henne, för han hade lite svårt att låta bli att krama henne.

Det var inte bara Emma och farfar som håvade in presenter, C fick en fin tröja och bok (perfekt nu när han är så inne på siffror) av familjen Dahlgren.
Sigrid hade nog helst skippat kalajset och stannat hemma. Inget partydjur direkt, än så länge i allafall. Efter mycket skrikande somnade hon skönt, med nappen för första gången. Nu funderar jag på att fira en ganska lyckad invägning (8 kilo to go!!) med prommis i solen och efterrättsinhandling. Ostkaka med blåbärssylt och grädde låter mycket lockande...

På plats

Hela mitt liv har jag drömt om detta ögonblick, då en alldeles egen flygel skulle flytta in hos oss. Ja ok, erkänner S tvingade mej att ställa mej framför schabraket och se glad ut, och vad gör man inte för sin älskade. Men det är ju är inte bara S som har shoppat, även jag fick en pålle till min samling:
Dom här fina Spirakuddarna önkaj jag mej också (gissa om den frasen används flitigt här hemma veckan innan callekulas 3-årsdag).
Nu ska vi snart ta de nybadade kidsen och åka till Fjärilsvägen för att fira farfar och Emmas födelsedagar. Ha en mysig lördag!

Jomen dom har nog samma pappa...

C på gammelmosters 50-årsdag, 070707 - nästan 4 månader
Sigrid, nästan exakt lika gammal. Det är så tråkigt att vi inte har några kort alls på Carl i den åldern, eftersom jag råkade vattna datorn med kaffe några månader senare -  ja, har fixat ordentlig back-up nu. Så hittade den här från Fejjan (V hoppas du inte misstycker).

Snö, snor, slask och bortsprungna kamerabatterier...

...har den gångna veckan mest bestått av, därav bloggtorkan. Tänker mej ju mest att bloggen ska vara som ett fotoalbum för mina barn (så utan nya bilder, inga inlägg) tanken är väl lite att dom ska veta vad vi gjorde och tänkte och framförallt hur vi såg ut då för längesen när dom var små. Inget fel på hederliga gamla fotoalbum men orka liksom, när skulle man hinna sitta och klippa och klistra i dom. Bloggen är snabbare och mer personlig så varför inte. Men ibland blir det långt mellan gångerna.
Mysigt ljungsbrobesök hos tevekändisarna, men sickisen vill helst hänga själv med morsan, våga inte
titta på henne, då skriker hon och hon skriker lika högt som sin motorsåg till brolla gjorde (gör).
Fotbollskillarna tar fikapaus.
Lite gitarrspel hinns också med (kolla in Carlos nya frilla, för den var dyr,
men visst blev det lite Richard Sjöberg över det hela precis som jag önskade :)
... och mimande till Eric Saade . Henrys nummer var väl inrepeterat
och väldigt schlager
Okej då om jag måste kan jag väl tänka mej att hänga lite med farsan (jag får väl
acceptera att han har sugpropp där munnen skulle ha suttit). Puss och gonatt!

RSS 2.0