Belgrad 2012!

Hela familjen i en bäddsoffa/ormgrop i en vecka
Sigrid bekantar sig med sin brylling Jovan
I Kalemegdan, en borg och en fin park
Carls favvo-utflykt...
Kött och lök och bönor bygger Belgradsbon
På utflykt till Tashmaidan-parken en solig dag
Talande bild efter x antal timmar i ett stort shoppingcenter i Novi Beograd. Vi kom hem med en grön sidenklänning till mig och en gul seglarjacka till Sickan.
Nä så mycket klädshoppande blev det inte men desto mera fikande och ätande. Hemligheten med en lyckad storstadssemester med småbarn stavas många pauser. Cappuccino och glass var 20:e minut ska det vara! En outtröttlig farmor och en likadan farfar rekommenderas också varmt som resesällskap.
Just like mama!
En dag åkte vi en bit utanför staden för att hälsa på Toma och Duda mfl.
Detta huset kan inte beskrivas med ord, inte ens med bilder. Jag har aldrig sett så mycket saker i hela mitt liv, pappkartonger och porslinsfigurer och ja...allt man kan tänka sig i en salig röra. Jag har heller aldrig ätit så god vegetarisk mat. En massa små rätter som smakade helt fantastiskt bjöds vi på.
Lilla Cuki var sig lik 5 år senare...
Carl och bryllingen Paja lekte bra ihop. Små pojkars språk är rätt universalt ändå. Svärd, bollar, frisbees och Spiderman lektes det med.
Påsken firas en vecka senare här så vi kom lagom till äggmålningen
Vi tog en promenad ner till floden
Barnen förundrades över halvdöda fiskar medan Stefan fick en svår Österopeisk ångestattack på det lokala lilla flodcaféet
Skogspromenad
Mycket talande bild för hela resan. Vacker och fult, pappkartonger, skräp, tiggare, smuts, blommande syrener, tulpaner, lyxiga shopping center, fina teatrar, operor, fantastisk mat, matos, stekflott, fattigdom och blomstrande parker.
För 5 år sedan när vi var i Belgrad sist, hittade jag och Stefan en fantastisk italiensk restaurang. Självklart var vi tvungn att gå tillbaka dit och som tur var var allt sig likt.
En 3 rättersmiddag för 2, inklusive öl och vin 240 kr
En upplevelserik semestervecka i en kontrastrik stad med massor tid att göra precis det man känner för. Tack för en minnesvärd bröllopspresent!

Påsklov! Ja tack!

Världens längsta kortvecka kändes denna som. Och jag vill inte ens börja fundera på hur många extratimmar jag jobbat på de här fyra dagarna. 11-dagars välbehövlig lediget väntar nu. "Vad skönt det ska bli imorn" sa C "då ska jag dricka varm choklad hela dan i soffan". Det låter som en härlig plan tycker jag. Idag insåg jag svettigt att det skulle bli omöjligt att hinna till dagis innan 16, precis när jag tänkt tanken ringer Ebbas mamma och frågar om det går bra att hon hämtar alla barnen idag. Ibland har man tur.

Ett till litet vårbarn firade födelsedag, grattis Herman!
Onsdagar är farmor och farfar-hämtar dagar. Igår stod äggmålning på programmet. Gillar särskilt Carls bruna ägg. Ni ser väl att det är Alfons pappa med pipa och allt?
Finaste beduin-påskgubben

RSS 2.0