2011!

Ett år i några av hundratals bilder. Vissa månader passerade rätt obemärkt förbi, stackars februari lämnade bara 4 vinterbleka bilder till eftervärlden medan sommaren blev väldokumenterad som vanligt. 2011 fyllde Stefan 30 år, jag började jobba deltid, Sigrid skolades in på dagis, jag var föräldraledig några veckor, Carl firade sin 4-årsdag i Star Wars-mundering, vi gifte oss i Nice och hade en helt underbar påsksemester där, vi tillbringade sommaren på landet och i stan, åkte till Liseberg, var på barnfri minisemester till Sandhamn, hade bröllopsfest i trädgården, åkte båt, var på barnfri minisemester i Stockholm, firade Sigrids tvåårsdag i klänningarnas och handväskornas tecken, firade jul med våra familjer hemma hos oss...därtill en hel del ketchupkletig vardag, helgjobb, nattjourer och prickiga barnsjukdomar... vårt liv! <3

Mörker och mellandagsinfluensa...

skulle kunna ha varit en passande rubrik på dagen, om än inte så upplyftande. Med bultande huvudvärk, illamående och bihålevärk var jag tvungen att skicka ett akutlarm till S om tidig hemgång. Ibland frågar någon utan barn vad som är jobbigast med att ha dem. Svaret är utan tvekan att vara sjuk och ta hand om dem samtidigt. Men jag tror inte att det blir så långvarigt, halsen känns lite bättre och bihålorna med. Nu hade jag tänkt att göra den obligatoriska årskrönikan men eftersom min man vill se film och jag inte kan minnas när vi sist gjorde det, såg en film alltså så får jag återkomma med den.

Mellandagar...

Imorse höll barnen på att slå ihjäl varandra. Det är någonting de har börjat med nu. Slåss och retas. De kanske gör det av godhet för att jag ska uppskatta att jobba eller nåt. "Du är lillebror" säger S till C. Inte så uppskattat. Men det kunde ju ha varit värre saker de sagt iofs. De är gulliga när de svär iallfall. Som tur är har vi lärt dem några oförargerliga haranger, typ "tusan och hundan" och "knäppgök". När C i raseri häromkvällen ropade "Tusan och hundan din knäppgök" och sedan snabbt pinnade in på sitt rum och drog igen dörren i tron att han sagt något riktigt illa var det svårt att hålla sig för skratt. Vid något tillfälle har han sagt "Fu/ack" och sedan hävdat att han menar sitt fack på dagis.
Sigrid har tagit med sig en god vana från dagis, att somna själv i sin vagn. Det räcker att vi söver henne genom att titta på henne genom fönstret. Idag kom farfar och tog med sig C på en utflykt till tippen toppat med prinskorvsätning i Ekholmen om jag förstod dem rätt. Sedan var planen att gå in till stan men det blåste för mycket så vi tog bussen. Bussdörren var trasig så vagnen fick bäras in därfram av busschauffören medan en okänd man på knagglig engelska sa "give me the baby" om Sigrid. Inte riktigt hennes kopp med te. Som tur var mötte Maria upp oss på stan och lyfte ur henne när vi var framme.
Fika med tjejerna på Waynes
C med båda sina favvosar: Jullan och Latte. Latte med scones såklart.
wohoo nu har jag inget att skylla på längre. Nya träningskläder har inhandlats. Och ja, jag känner mig redan lite fastare i hullet efter att ha gått in dem lite härhemma.

Juldagslek

Tomas T gör inte Sigrid besviken
Juldagen=stora ihopbyggardagen
Nya böcker. Håller just nu på med Mons Kallentofts "Pesetas". Den utspelar sig i Madrid 1997, en hel del igenkänning. Kan verkligen rekommendera hans tidiga böcker, särskilt "Fräsch, frisk och spontan". Årstidsböckerna tycker jag man kan vara utan. Nu är det snart biodags. Happy Feet 2.

Jul i vårt hus

Frukost hos gammelfarmor Carin och sedan julfirande hemma hos oss med våra föräldrar och syskon och kusiner blev det i år, julklappsspel och julklappsberg och en massa mat i vanlig ordning. Nu har barnen äntligen somnat och jag ska snart öppna mitt sista stora rosa paket med svarta sidensnören... vad kan det vara?

RSS 2.0