Kompis som kompis...

Häromdan när jag hämtat C på dagis stannade han till direkt hos kompisen Ebba medan jag och Sigrid fortsatte hemåt. Han var borta nästan en timme. Sen kom han hem, slängde cykeln och hjälmen i gräset som vanligt och gick in. Jag frågade vad han och Ebba gjort och han svarade. Ebba? nä hon var inte hemma så jag fick leka med hennes mamma istället...

Lite kräftor och Kristus sista helgen i Augusti

Vi tog till vara på den underbara sommarlördagen och åkte till Rönnäs en sväng. Carl badade sig blå om läpparna och sprattlade sig efter ett tag mycket stolt fram med snorkel och cyklop utan simring och puffar.
Sigrid blev också blå om läpparna, utan bad.
På kvällen blev det en liten kräftskiva i uterummet.
Carl och Helen stod för hattillverkningen...
Efter frukost var det dags för Carl-Axels dop i Vreta Kloster kyrka.
Carl-Axels egen morfar var prästen.
Efter den 80 minuter långa högmässan var det skönt att röra på sig lite tyckte Carl. Kusingrabbarna föredrog en tur bland gravarna istället för kyrkobänkshäng. "Jag har sett döda människor" berättade Sixten för Carl.
Dagens huvudperson. Sötaste C-A.
Hos fadder och faster Julia.
På hemväg. Sigrid snodde med sig en handväska såklart, hoppas C-A tyckte det var ok.

Helgmys

Måndag igen efter mysig tjejhelg. Ja några små killar var med också förstås. Ullis och Jullan och lille Lukas som precis lärt sig säga tittut kom på lördagslunch. Igår åkte de tillbaka till Sydney igen, hoppas resan gick bra! På kvällen kom Jullan tillbaka med god Berga-sushi och mysigt sällskap. Carl hade bjudit in sig på kräftskiva till Ebba och Karin. I söndags kom Sara, Herman och Edith på lunch. Grabbarna lekte mest på Carls rum och småtjejerna sov så det blev en lugn kaffe- och pratstund för mig och Sara. Varje lugn stund är ytterst välkommen när man är ensam med barnen fre-sö. Maken cyklisten kom hem på söndagskvällen, mycket nöjd med sin "lilla tur".  Vilket stolpigt inlägg det blev, får skylla på Carl som sitter i mitt knä och kollar på Mr Bean klipp på I-phonen och varannan sekund säger; kolla, kolla det här är skitkul alltså!! KOLLA DÅ!! Nu läggdax för oss båda!
Sigrid har fått låna docka och vagn av Ebba. Idag ville hon ha med sin bebis till dagis.

Sista dagen...

...av sommarens semester idag.  På förmiddagen har vi bockat av en hel hög med måsten och ätit köttbullar på Ikea. Nu bär det strax av till Åsa för tjejträff. Men först lite utlovad presentvisning... Förutom sakerna nedan även en uppdatering av barskåpet (Elsas gamla drinkvagn) och en räkkryss på Roxen och inte att förglömma en week-end bag till Steffo. Hans kompisar hade tröttnat på att se honom komma dragandes med sina grejer i en gammal plastpåse.
Tjejerna hade gjort en fin bok med bilder från fruhippan.

Bröllopsfest!

Med ett litet bröllop i bergen bakom oss hade det blivit dags för en lite större bröllopsfest i trädgården. Vi hade lyckan att få en riktig solig sommarkväll på alla sätt och vis.
Pre-party!
Buffé i partytältet
Agnes, Martin och Carl-Axel fördrinkade
Louise, Jonas, Hanna och Emma
Peter, Louise och Figge
Karin och Patriks lilla Julia blir beundrad
Tjejerna har nåt på gång
Bäst att ladda med mer dricka innan man får höra fortsättningen...
Vinprovning var en del i 5-kampen
...bakelsedekorering en annan...Gustaf, Jenny, Karin och Patrik pimpar sin
Fler mästerverk....
Underbara paket öppnades strax innan 04, innan de sista partydjuren Gustaf och Anna somnade på varsin soffa/säng.
Än en gång Tack fina vänner! <3 <3 <3 och tack mina gamla elever från Ljungsbro skola som var här och hjälpte till! ...Vad som var i paketen avslöjas i nästa inlägg... spännande va?

Skärgårds- och stadsliv...

I torsdags kom Stefans kompis Kenneth med familj på eftermiddagsgrill. Han och hans familj har bott i Norrland några år men flyttat tillbaka till Linkan nu, de har en liten tjej som är jämngammal som Sigrid.
I fredags lämnade vi barnen i Rönnäs och drog iväg på en barnfri minisemester. Första natten spenderade vi hos Arvid och Lotta på Hornsgatan. God mat och vin på nygjord balkong blev det då. Sen tog vi båten till Sandhamn för att njuta av Steffos 30-års present. Mysigt hotell, massor god mat, lång promenad och t o m en sväng på gymmet för Steffo blev det där. Dagen efter tillbaka till Stockholm för lite indisk mat på Söder. Mysig helg.
Idag har vi varit på stan och fyndat en del (medan vår efterlängtade trädgårdsmästare gjort tomten fin igen) Bl a tre fina klänningar till Sigrid och mig. Den här veckan kommer vi mest att hålla oss hemma. Men en tur till Hammarslyckan blir det imorron.

RSS 2.0