VABuari...

var det här ja. Det var evigheter sen och jag trodde att vi skulle klara oss förbi februari utan vab, men vi föll visst på målsnöret. Stefan har varit ledig ett par dagar eftersom han jobbade helgen men lilla Esset var inte dagis-redo idag så det fick bli en halvdag för mig. På morgonen besökte jag en femma som snart ska välja språk för att göra lite reklam för franskan och sedan hann jag med en lektion innan det var dags att cykla hem igen. Hemma hann vi med både det ena och det andra. Medan Carl var hos Ebba och Hugo och Sigrid satt klistrad framför nya favvon Madicken planerade jag bl.a ett nytt arbetsområde för 7:orna på temat Zlatan, det ska bli roligt.
Några bilder från den vårig helgen som gick. Så skönt att vara ute och få lite sol på de vinterbleka hudarna. Hela lördagen spenderades utomhus och stora delar av söndagen också.
Vi hade pannkaksdejt med Jullan och Sis och grabbarna.
Vi firade mamma. C hade gjort ett eget kort till mormor, ganska likt på klädstilen iallafall tyckte jag.
Idag har det även fixats med kalasinbjudningar. C har bestämt rubbet. Vilka han ska bjuda, vad som ska ätas och att temat ska vara läskigt.

Söndagskväll...

efter en helg som har känts ganska lång. Härligt att ha en veckas lov framför sig är det ju också förstås. I fredags firade vi Emma på Repslagaregatan. Jag och Stefan slängde oss i soffan så fort vi kom dit, sen åt vi som besatta och slängde oss i sängen. Småbarnspäron på fredagskvällar är kanske inte de roligaste kalasgästerna :). Igår blev det en liten Norrköpingstripp för mig och mamma. Lunch på Fiskmagasinet i Knäppingsborg och sedan massage på Spa.
Söndagsbrulle med croa och DN...Härligt.
Efter brullen fick vi spontanbesök från Västervik. Hanna, Niklas, Märtha och Ebbe var i stan och kom förbi på lite lek och kaffe, mysigt.
Carlos söndagschillade i pyamasen hela dagen... han gillar att vara ledig och gå och skrota och drömma lite i sin egen takt.
Sedan åkte jag och syster för att hälsa på Maria och fina lilla Siri i Berg. Alla tjejerna var där, roligt.

Lite Alla-hjärtansmys måste ju också få plats...

Alla barnen var ganska chockade efter gårdagen. Kanske mest Ebba eftersom hon var hemma hos grannen nästan varje dag och har haft honom som en "låtsasmorfar". Hela dagen på dagis och på kvällen hemma pratades det brand. För att få dem på lite andra tankar fick de laga en liten alla hjärtansdag-middag. Men ljuset på bordet blåste de ut direkt, det var för farligt.
Menyn andas som synes mer kärlek än pengar, hjärtformad blodis...

Dopet och branden...

En av mina favorit diktsamlingar av Bodil Malmsten heter "Paddan och branden" så jag gör väl en parafras på den här då...för det är ungefär vad som hänt sen sist; ett dop och en brand.
I lördags var vi på gosiga Elis fina dop i Stjärnorps kyrka.
Herman, Henry och Carl, snart 5 år allihop. Efteråt bjöds det på räkfrossa hemma hos familjen Waernér. Carl myste i soffan framför Mello bredvid Mathilda i 10-årsåldern. På hemvägen undrar han om man verkligen bara kan ha en fru eftersom det kan vara mysigt att "ha lite olika" också.
I måndags hade jag tagit föräldraledigt. Innan jul la jag in lite lediga strödagar under våren. Och helt plötsligt kommer det där datumet som kändes så långt fram. Vi hade en lat morgon och åt en långsam frukost. Sigrid är i "kan själv"-åldern och vill tvärtemot sin bekväma storebror fixa det mesta själv.
Vi var påväg in till stan för att köpa vantar och fika semlor när vardagsrummet plötsligt kändes lite varmare. När vi tittade ut förstod vi varför. Grannens hus var övertänt, det rök från taket och jag ringde räddningstjänsten. En joggare hade redan larmat och de var på väg. Jag och barnen tog på oss skorna och sprang ut för att kolla om grannarnas bil var utanför och för att se om vi kunde ta reda på om de var kvar i huset. Det var de inte och det är vi oändligt tacksamma för förstås.
sen bara en massa rök... och nu en ruin.

Liten mitt-i-veckan update

...för någon söndagsuppdatering hanns inte med visst. De ringde från sjukhuset så S åkte in för ett eftermiddags och kvällspass... trodde han, när han väl kom dit fick han höra att även natten ingick i passet, inte så roligt när man inte är inställd på det kan jag tänka mig. Och någon annan som heller inte var inställd på att pappa skulle åka och jobba på en söndag var lilla Esset. "Kom tillbaaaaka nu, måste inte jobba!!" gastades det rätt länge. "Jo, det måste man faktiskt" sa Carl. "Annars kan vi inte köpa leksaker och det vill du väl ha?". Klok som en bok. Lördagen spenderades på tippen (wohooo) och på stan, vi fikade semlor och lånade böcker. I söndags kom Åsa och småkillarna och Maria och Krille på köttfärssås och spagge och bullfika. Och tänk efter den kolhydratladdningen så dröjde det inte länge innan Maria och Krilles lilla bebba ville titta ut. Världens sötaste lilla Siri kom igår. Massor grattis till er! <3
Pedagogisk genomgång på temat graviditet. Sigrid drar med hjälp av sin gravida barbie lite basics för Maria så hon ska veta vad som väntar  (några timmar senare).

RSS 2.0