En liten Rönnäs tripp...

Hanns också med. Vi stoppade in stora krabaten och den här akrobaten i bilen och drog iväg en sväng.
C har sina rutiner i Rönnäs, lördagsgodiset ska ätas vi det här bordet
Grillsäsongen har äntligen börjat
C busar med Nana Banana
och med sin far
En kvällsprommis med Essen blev det också
Det är roligare att käka frulle i farfars båt, gör inget att den är på land
Landet suger musten ur finingarna. Efter Rönnäs blev det lite fika hos Kicki i stan med tjejerna, för första gången var jag ifrån S mer än ett par timmar - och hon överlevde det med. På vägen hem hittade jag världens gulligaste doppresent till S från mej, måste hänga på låset till Röda korsets butik i Berga imorn så ingen annan hinner före bara...

Fredagspicnic med gänget

Carl är otroligt lik sin syssling Theo på den här bilden
Pastasallad, kaffe och glass = picnic i Trädgårds förstås.

Torsdagsrutin...

= Trädgårdsföreningshäng
Kussekarusell
Lycka är att ha en alldeles egen syster att beklaga sig för, skvallra med och bråka med. Nån man kastat sand på i sandlådan på 80-talet, snott kläder för, dragit i håret, brottat ner, skrikit åt, berättat hemlisar för, krypit ner i samma säng som när man inte kunnat sova, festat med, gått låånnga promenader med, delat en liten etta med etc... det enda vi egentligen aldrig gjort är väl att sno varandras killar - och nu är det försent med den saken, eller vad säger du Mackan ska vi gå på bio i helgen? Eller ska vi spara den biten tills vi delar rum på hemmet - nåt måste vi ju ha kvar att hitta på då.
Kaffepaus med annan fin syster och blivande gudmor till S, hallelujaaaah

En krypare i familjen...

... har vi fått. Så fort går det väl inte och väldigt bambi-aktigt ser det ut men det får nog räknas som kryp ändå. Och som det inte skulle räcka for now har hon börjat bestiga grejer också, typ dammsugaren. Vad hände med lilla sparven som sov sig igenom dagarna?



Majmåndag

På dagens schema: lite dopförberedelser, snålhandling - pleaeeeaaase 25e kom nu! snortorkning - s förkyld igen (lovade ju bvc-tanten att jag skulle göda upp henne lite tills nästa gång, inte så lätt när hon är genomförkyld och bara vill ammas), omhändertagning av Cs myggallergi, soppkokning på en spik - och laddning av kamerabatteriet så jag kan visa lite bilder ur mitt späääännande liv och just det ja jatackning till nytt jobb (verkligen på landet - 20 meter från en stor silo), so long!

Torsdag means stanhäng

Torsdagar har en tendens att ganska ofta bli till heldagar på stan, så också denna varma dag. Vid tio lämnade vi förorten, planen var bl a att skejta i trädgårdsföreningen.
Idag satt Sigrid för första gången hyfsat stadigt
Vi hade turen att träffa Sara, Herman och en sovande Edith, så lite lek hanns med idag också...
Glasskiosken öppnade dagen till ära
Lurre med gosigaste tjejerna på Waynes
Farfar kom förbi för att ta C på andra äventyr men först ville C visa lite skejtartricks
Jesus var är du? undrade S. Klockan fyra var det dags för dopsamtal i Domkyrkan, men det tyckte inte prällen som dök upp en halvtimme senare med andan i halsen. Det blev att riva av det i 180 eftersom S vid det laget hunnit tröttna på herrens hus.

Regn och sol...

och lekdate med kompisarna Herman och Märta blev det idag. Mest innelek, men det var mysigt att trängas under samma paraply i regnet också.
Lillebror Ebbe är yngst i småsyskonskaran
Sara i sin nya fina frippa
Såpbubblor är alltid lika kul
Lillasyster leker kurragömma med sig själv i bordsduken
Sigrid gillar att pussas och att gosa in sig, och mysigt är det ju såklart, ska jag verkligen börja jobba i höst? När man kan vara hemma och ha det så här bra? Vi får se hur det blir. Jag har till imorgon på mig att bestämma mig. Nu körv och pasta till en vråltrött treåring och hans lika trötta farsa. Själv slår jag till på en sparrissoppa...

Söndagskalas för Axel!

Den prat- och tårtglada ettåringen
Matilda med alla barnen
Kalaspinglan 1, den käcka värdinnan och ettåringens morsa
Kalaspinglan 2
Mamma och Matilda

En slapparlördag i solen (och sängen)

Sigrid och jag tog en 2-timmars nap medan C och S åkte och hämtade faster Emma (som äntligen kommit hem från Tanzania) på flygplatsen. Sedan blev det utefika och presentöppning. S fick den här fina klänningen. C fick en planch med savanndjur och en giraffbok.
Bildvisning
Eftermiddagsgröt i solen
Emmas nya kille?!

Lite lagom kaos, mycket trots och en hel del kaffe!

Bästa killarna i hela skogen
Torsdagen spenderades med mormor och morfar och kusinerna i Hammarslyckan.
Stackars S uppskattade inte dom kryddstarka korvarna mormor bjöd på. C tyckte dom var riktigt goda, med en liter mjölk går det mesta ner...
S fäktas med vattenpistol, starkt inspirerad av bror och kusiner
"Det här är avtryckaren förståru"
Sedan bjöds det på fredagsfika hos sötaste familjen Renström
Darth (nä mormor inte Dark) Vader har många strängar på sin lyra.
Soffmys med bästa Henry
DAGENS SÖTASTE HJÄLTESTORY: C vill se "Hitta Nemo" men tycker början är läskig.
- Sidrig, siiidrig (han lyckas ibland att säga namnet rätt men oftast blir det sidrig) tycker du det är läskigt? Du kan hålla mej i handen när hajen kommer (Hjälten C tittar åt ett annat håll när Hajen äter upp fiskrommen) säger sen till S -  Det var inte så farligt ju.
DAGENS TYST FÖR GUDS SKULL: i bilen på väg hem från Henry skrek han sig lika blå som färgen på cykeln han önskade sig. "Jag giiiilar inte röd ju, sa jaa ju",en fras som han upprepade i en halvtimme i tusen decibel. Hela fm hade varit likadan enligt S och han började om igen efter maten med nya önskemål. Emellan trotsattackerna säger han: Mamma/pappa jag var ju lite förkyld förut det var ju därför jag var sur.
okej

Grattis till Axel 1 år och till alla Märthorna idag på namnsdagen!

Idag blev det kaffe och äggmackor i trädgårdsföreningen med grabbarna och syster och så lite shopping... doppresent till lill-Märtha och så hittade jag världens finaste klänning på Handplockat, har lagt undan den till imorgon. Sen prommis hem och utvecklingssamtal på dagis + rundvandring på nya avdelningen som C ska börja på i höst, det blir nog bra även om vi kommer att sakna dom underbara fröknarna på Snigeln.  Tillbaka hemma igen blev det lite spontant tårtkalas för ettåringen. Carl och Sigge hade vattenkrig innan C somnade på soffan. Börjar se fram emot sommarlov för Carls del, tycker det är lite jobbigt att behöva passa dagistiderna när det finns så mycket annat man kan hitta på
GRATTIS också...
Sigrid Märtha och mormor Märtha
Gammelmormor Märtha
Syster Märtha
Kompis-Märta
och till minsta lilla Märthan

Måndagslek

Om ett par dagar blir sessan ett halvår. Det är nånting som händer med bebbar då, de går från att vara rätt lika varandra till att blir små personer. Jag tycker att det syns på den här bilden att hon är en liten person nu, en alldeles egen liten tjej.
Idag kan man nog säga att C och S lekte för första gången. C skjutsade runt syrran som kiknade av skratt medan jag skrek nejnej försiktigt i värsta nojjmammastil.
Radarparet. Jag lägger hennes körkort bakom ryggen, sa C -så hon har det om polisen kommer.
Gillar du att åka snabbt frågade C och sen tyckte han att S var så gullig när hon skrattade så att han blev pussugen.
- Mamma! Ta kort på mej. Jag var en konstig gubbe lekte vi
- Jaha varför var du det då?
- För att...för att (tänker en stund) ... min mamma var ju människa och min pappa var ju en - lime!
På kvällskvisten fick vi kussebesök, storisarna lekte för fullt
...medan 09:orna tog det lite lugnare.
Försökte få med alla på en bild, gick sådär...
Kvällspass i gymmet för Sis.

chillarhelg!

Helgen har varit riktigt lugn eftersom Sigrid varit sjuk igen (febrig och snorig och i fredags lyckades hon dessutom lägga tre mjölkpizzor efter varandra stackarn) Men sanningen att säga har nog ingen av oss varit riktigt på topp. S var ju på kurs i slutet av veckan och jag lyckades så klart tajma in en migrändag när jag var ensam med barnen. Har bestämt mig för att bli ä n n u mer noggrann med vad jag äter och hur jag sover. Inget socker what so ever, vet ju att det ofta är det som triggar igång huvudvärken när jag sovit dåligt. Och så måste jag ta dagen lite mer som den kommer så jag kan sova när S sover om jag behöver det. Låter rätt lätt men samtidigt är det ju så mycket man vill hinna med.
Slappartofflorna. Trodde nog att man inte kunde gå ner sig mer i mysträsket men med olika strumpor och en IKEA-toffla i varje färg gick det visst. Sorry Steffo.
Lördagssnarr för Carlos, ok kan hända att jag smakade nåt jag med...
Planen var biblioteket (Carls förslag) men när vi kom dit var det söndagsstängt, helt värdo, som högstadiekidsen skulle ha sagt...
Det var vår i rabatterna och vinter i luften
Hittade några värmande konstverk
Snorisen, men feberfri iallafall och inte en spya så lång ögat kan nå
Med dessa shoppinganpassade avkommor passade vi på att shoppa järnet - i huvet alltså. Vi gick till massor affärer och planerade olika outfits för sommarens events, kul att steffo tycker det är lika kul som jag - förutom när det gäller barnkläder det gillar han inte alls och det gör inget, den biten tar jag gärna hand om själv :)
S har kommit i grepparåldern...
Lilla stora Carlisen funderar alldeles för mycket på alldeles för avancerade saker just nu. Det är döden för hela slanten at the moment. Vart kommer man efter begravningen, ska ni också dö, är det jättejättelångt kvar tills jag blir en gammal gubbe eller bara lite långt etc etc...

Sk8aren in action!


Tjejmys...

...är inte så mysigt tyckte Sigrid idag. Hon höll sig lugn under första delen av middagen men sen gjorde hennes sociala fobi sig gällande igen. Stackars pyret skrek sig hes av rädsla för tanterna medan storebrollan njöt för fullt av att få hänga med cooola stooora Eric 4 år och så med snäll-Oscar förstås. Resten av barnen hade fått stanna hemma.
Eric visar Carl några coola skateboardtrix
Kvart över tio tyckte S att lite sömn skulle sitta fint. Och själv är jag så trött att jag inte orkar gå och lägga mej. Man måste ju hinna njuta lite av tystnaden först.

Mysig måndag i trädgårds

Klockan 9 bultade C och Steffo på dagis portar, ingen där, aha studiedag. Blev att följa med morsan till tant doktorn på vårdcentralen istället och sen hänga på stan. Tur att en lekdejt med kompisarna Märta och Herman stod på programmet.
Främsta attraktionen var förstås fina lille Ebbe, det senaste nytillskottet bland småsyskonen.
Herman, Carl och Märta hottar upp utemiljön i trädgårds

Första maj i Hammarslyckan

The Hillbillies. Originalet till höger är min son.
Igår tog vi årets första (tror jag) tripp till Hammarslyckan för att hälsa på mormor och morfar.
jag har skaffat mej en cowboyhatt bara därför att locka fram ett skratt, sa morfar.
Uterumschillar i läcker bena
Carl och morfar tillverkar/ underhåller ett vattendrag
Stefan och Carl tog en prommis ner till sjön
C , stadsbarnet, tappade matlusten efter att ha skådat en fluga
När vi kom hem ville Sigrid svida om till de senaste shoppingfynden. Om det fortsätter så här får du skaffa en egen modeblogg sa jag. Det lovade hon.

Valborg i Rönnäs

Vad mer kan väl två trötta päron önska sig än en relaxhelg på landet. God valborgsbuffé, barnvakt, sköna sängar och lite vin...
Sigrids första Valborg
Trots usel bildkvalitet tycker jag nästan att man kan ana att S haft sin värsta dag på jobbet ever (man skulle iofs också kunna gissa på att han dragit på sej en släng vinter kräk)
Elden by the sea
Ok S, jag ser att jag är överbevisad, erkänner att jag ser lite piggare ut än dig, det kanske är aningen jobbigare att jobba än att vara hemmafru ändå... Denna close-upen får mig annars att tänka på Carls tandmobbning för ett tag sen:
"Mamma är dina tänder ruttna?"
"Nä vaddå, varför tror du det , jag har faktiskt aldrig haft nåt hål"
"Men dom är ju bruna och gula ju, tänder brukar ju va vita"

RSS 2.0