Fredag...

Trots att man är ledig jämt är det härligt med lite fredagskänsla. Ikväll efter lite fixande inför morgondagens födelsedagskalas blir det räkmackor, ha en mysig helg!

Söndagspics

Scared to death hos mormor
Lite nöjdare...
Fotograf: Carl
Dagen avslutades med ett skönt bad
En skön helg har det varit. Så mysigt att vara tillsammans allihopa utan stress. Men nu är det vardag igen - och ganska skönt det med. Så härligt att se C springa in på dagis till sitt lilla gäng. Lika glada blev söta Alva och Elise när Sigrid var med, titta beeeeebisen!!

Lördagspulka & korvgrillning med kussarna på Nitis

Först grill och...
Äggmackor - en riktig klassiker, bara lite stekt gurka som saknas till, eller hur pappa? 

C äter korv med sina nya vantar, ketchupröda som tur är.
Sen blev det pulka och snowracing i dagisbacken. Lite mys med minstingarna
framför kaminen hanns också med medan storisarna åt lördagsgodis

Njaeee

...inte precis nöjd efter gårdagens invägning... minus ett hekto!!! På 2 veckor! Nu får jag nog ta tag i det här på riktigt. Tjejmilen får det bli helt enkelt, eller svårt... ska du med?

Tisdagsutflykt med rymdskeppet

Vi hade ju egentligen tänkt att vara lite heliga på öppna förskolan i Berga kyrka efter dagis men ändrade planerna till en glass- och lekdejt med kusinerna på biblioteket. C utmanade min skräck för offentliga toaletter ordentligt genom att bli akut bajsnödig TVÅ gånger. Sickan verkar dock tyvärr lida av posttraumatisk stress efter att ha lämnat sin gated community ...så ,so long innan öronen ramlar av xx

Några av världens mest otacksamma sysslor...

1. Städa ett barnrum
2. Städa ett barnrum
3. Städa ett barnrum

vintersöndag


Söndagskväll...

och c har äntligen somnat i soffan, i bara mässingen, hade inte armar nog att ta fajten om att man måste ha kläder i soffan (så nu vet ni att det är bäst att ta med sittunderlag när ni hälsar på eftersom vi har en liten naturist i familjen, iofs bättre än en stor naturist). Han har iallafall borstat tänderna, man får vara glad åt det lilla när man är home alone, S är på bio med Mackan och lill-s kvällspigg. Vi har haft en bra helg, igår var det tvåårskalas för Rugbyspelaren Sixten, innan dess hann S och jag med lite nästan-shopping, kändes riktigt bra, ett fantastiskt fint fynd faktiskt, mer säger jag inte förrän allt är klappat och klart. Idag åkte vi till Henry och gänget i Ljungsbro, snowracing och korvgrillning med Arvid, Märta och Herman med päron blev det, trevligt som vanligt att träffa allihopa. Sickan sover sig oftast genom alla happenings, vill minnas att c körde på den omvända strategin när det blev för stimmigt.

Vilken fräsig BH...

du har idag mamma, sa farbror Carl. Knappast ett ord man tror att en 07:a  nånsin skulle säga i sitt liv liksom. Obs bh:n på bilden har inget med den mjölkfläckiga verkligheten att göra.

Semlor och soffhäng...

hemska januaaari is to blame... Veckan har spenderats på hemmaplan. C får släpas hem från dagis på eftermiddagarna, igår mötte han upp mej i glitterklänning, polismössa och högklackat. Men bara för att säga att han absolut inte hade lekt färdigt. Jag kunde sätta mej på en stol och vänta tyckte han men det uppskattades inte av lillasyster. Sen kom Maria och fikade bullar och croissanter (vilken härlig GI-vecka det här kommer att bli). Imorron blir det stanhäng för mej och Sickan, lunch med Karin och fika med en jobbarkompis är planen, får se om lillis gillar den. Lite rolig shopping ska jag också försöka hinna med, vad sägs om sempers magdroppar + raggsockor?

Grattis Sixten 2 år!

Grattiskramar till goaste vilden kusse-sigge idag på den stora dagen, krya på dej!

Lördag

Halvtio vaknade de små änglarna idag, fortsätt så finingar. Vid lunch fick vi besök av Hanna, Niklas och Märta. Carl och Märta lekte jägare och spelade fotboll, så söta så. Eftersom Sixtens 2-årskalas blev inställt pga sjukdom åkte vi till GM:sarna och fikade på eftermiddagen & sen en snabbis till Sigge för att säga grattis & lämna present på rätta dagen.

Morgontrötta älsklisarna...

sover fortfarande. Kaffe i lugn och ro, sen prommis till bvc och som tur är mammabesök så C slipper följa med ut i kylan. Ska bli spännande att se hur tung min lilla prostinna blivit.

15 kvar!!

Idag har vi firat serbisk julafton på Fjärilsvägen, fisk och frukt och nötter, perfa GI-mat,även om jag inte är så fanatisk about it, skulle nog hungra ihjäl då, hoppar över kolhydraterna på kvällen bara. Sen julafton (den svenska alltså) har jag gått ner 2,5 kg - "bara" 15 to go :). På förmiddagen var mitt mission att greja med en överraskning till Stefans 30-årsdag, ingen stor grej men kul att ha det klart iallafall, s väntade i bilen under tiden och fattade ingenting. Skulle ju egentligen velat överraska honom med en lyxweekend i Paris, men det får bli till 31-årsdan istället... Nu går jag på nattpasset, det är visst jag som har jouren i natt igen, Scrubs, te och skrikande bebba...

Vi överlevde...

Ikano idag, men det var inte med så stora marginaler. Lördagskorv med mycket ketchup &  lördagsgodis blev det iallafall. Traditioner är viktiga för vissa. Ikväll blir det vintergrill och spelkväll, lax och kött och grönsaksspett och så TP förstås...

...önskar jag dig

Fyrverkerier, en näve (nästan iallafall) ungar, julklappar,lammstek, Mackans goda laxbiffar, räkbakelser, chokladmousse, vittvin och mängder koffein-  ett perfekt nyårsfirande för småbarnspäron alltså. Tack Sis & Mackan för en mysig kväll och natt. Det har varit sisådär med nyårslöftena. Jag läste på facebook att en person lovade att inte bli gravid under året och inte under några andra år heller, rätt kul statusline. Förutom att jag delar det löftet med henne så kommer jag inte lova runt massa grejer, jag tror jag satsar mer på att önska mig saker inför året, varför inte lite diamanter?
Nyårskram

Ett nytt lyckligt år...


RSS 2.0