Svullo-tema

... har det varit i helgen. Ledig fredag hade jag (en hel del hemmajobb) men ändå. På kvällen kom Anna med tåget. Vi käkade på Tapas och drack vin. Vi tog även en sväng till Platå, där höll en kille på och kollade gästernas leg. Behöver jag säga att han aldrig kom till vårt bord. I lördags åt vi frulle på Waynes, sedan blev det shopping tillsammans med Emma. Pigalle hade superrea och vi gick igenom varenda väska och varje par skor tror jag. Det blev en grå liten fin sak för mig. Sedan vinkade vi av Anna och Emma och åkte hem för att göra oss iordning för vår bröllopspresentmiddag på Stångs. Barnen lämnades på hos mormor och morfar på Vallavägen, Carl hade önskat sig potatisbullar och bacon. Vi bjöds på mycket på Stångs fast inte just det. 6 rätter är ganska mycket, måste man väl säga...men mycket gott var det.
Fredagens grönsaksspett på Tapas.
En av de 6 rätterna på Stångs, lax och ingefära på 3 olika sätt.
Rätt nr 6 av 6. Vi var så mätta att bara tanken på en 6:e rätt var en utmaning men trots det var den fantastiskt god. Bra jobbat 6:an!
Söndag = Steffos kalas! Carl yrkade på ansiktsmålning för alla och fiskdamm. Förslaget röstades ner av födelsedagsbarnet. Men menyn var de överens om: scones och marmelad-kalas skulle det vara!
Ebba joinade partyt och det bjöds på Eric Saade föreställning i Tv-rummet. Kolla, vad lika de är kussarna Sixten till vänster och Sigrid till höger!
Kalasklänning, farmors pärlhalsband och brorsans gevär!
Finfina presenter inför påskresan.

Jag vill...

...uppdatera blogen oftare än vad som hinns med, men en gång i veckan ska jag iallafall försöka göra det, skulle också vilja skriva ut den som en bloggbok men det är typiskt en sådan sak som aldrig hamnar överst på prioriteringslistan. Helgen har bestått av lite av varje. Igår blev det lite shopping och fika på stan för mig. Egentligen skulle jag bara handla två presenter men råkade gå in på Noa Noa och Accessorize på gågatan där det var fet rea.
Kunde inte motstå den fina Noa Noa-koftan till Sigrid och inte halsduken heller som synes. Försökte komma på något att fira så att det inte skulle kännas så onödigt i fattigaste januari, men inga namnsdagar el dyl i sikte. Sen kom jag på att det SÅKLART måste det firas att hon tagit sig in på namntoppens 100-lista, direkt in på plats 89 som främsta nykomling tillsammans med "Tage".
En plånbok till mig. Min gamla köpte jag i Bangkok för 10 år sedan så det var dags att byta.
Dessa två sköningar har tillbringat hela helgen ihop, till och med natten. Egentligen är C lite för liten för sova-över-grejen, eftersom han fortfarande inte somnar själv i sin säng och så gott som alltid springer över till oss på natten så jag hörde mig själv säga "måste ni sova över? Ni bor ju så nära??" men i samma ögonblick kände jag mig som 100 år - för jag kommer ju ihåg hur spännande och roligt det var, och inte alls jämförbart med att leka på dagen. Efter att det skrattats så att ett par byxor fick slängas i tvätten, filmmysts och smågnabbats så slutade det med att S fick sova med alla 3 inne hos oss från kl 04. Han tyckte inte riktigt att jag tog mitt ansvar som trebarnsmorsa när jag rymde till den enda lediga sängen som fanns.
Idag har jag hunnit med nästan allt jag förutsatt mig, förutom att skriva fler pedagogiska planeringar... Inledde morgonen med lite kaffe och Ullis-skype, var evigheter sen så det var mysigt att höra om Sydney-livet, sen hämtade vi mamma som skulle hänga med oss på några husvisningar i Hjulsbro. Det var roligt att se husen men inget av dem kommer vi att gå vidare med. Sen blev det lurre på McD vid Braskensbro, sen storhandling medan barnen sov. Nu har jag precis kommit hem från mitt extrajobb i Vimanshäll. Det kan kännas lite motigt att ta sig dit men man är alltid så glad när man går därifrån, världens mysigaste familj. Idag fick jag en jättefin sjal som de köpt på sin semester i Vietnam. Medan jag jobbade där fortsatte resten av familjen till Medmera-butiken där Ebba hade sitt 6 årskalas. 10 tjejer och så Carl skulle pyssla och äta chokladtårta.

Tårtkalas, söndagsbrulle och jobb!

Stora kalassäsongen har börjat! Årets första kalaskille fyllde 4 i början av veckan och igår var det barnkalas för Sixten Blixten.
Idag bjöds det på brunch hos mamma och pappa på Vallavägen. Brulle är verkligen grejen för Carl som inte är något frullefan utan vill ha "riktig mat på tallrik".
Sedan lite söndagsjobb... Den här fasen av jobbet är den roligaste tycker jag, dvs. när man får brainstorma idéer till olika grupper och ämnen i början av terminen. Allt är möjligt och man har en utopisk syn på hur himla bra det kommer bli.
... sedan gäller det att hitta stöd för det man har bestämt sig för att hitta på i nya läroplanen. Första jobbveckan försvann i ett nafs, först ledig dag och därefter en tvådagars Kick off till Västervik...

Inspiration!

Idag var vi och hälsade på Maria i nya huset i Berg. Superfint renoverat och uttänkt. Den snygga trappan inspirerade oss så mycket att vi är helt inne på att bygga övervåning nu. Hemnetandet är tröttsamt och vi trivs för bra i vårt lilla hus och område för att på allvar fundera på något helt annat.
Den här fina Lovisa Burfitt illustrationen "All Tomorrow's Parties" och en till i samma serie ska beställas till flygelrummet.
Hittade den som så mycket annat jag vill ha till huset i den färgglada favvotidningen.
Carl blev inspirerad av våra husritningar och gjorde en egen. Där ska han bo med sin fruga Ebba och deras barn; Linus och Ullis. Observera detaljplanen - även råttorna har fått ett kryp in.

Gott Nytt

allihop! Vad tror ni? Känns det inte som det kommer att bli ett ganska bra år? I år har jag ingen särskild nyårsönskning. Mer en förhoppning om att kunna hitta en bra balans mellan alla delar i livet helt enkelt (eller enkelt är det absolut inte) för att det är då man mår bäst.
2011 firades av hos familjen Lindqvist på Hornsgatan...
Småtjejerna stajlades upp i likadana partyblåsor
Hummer och rökta räkor med aioli och...
Skaldjursgryta med saffran och champagnesorbet bjöds det på
Discoprinsessorna
Carl höll ut ända till tolvslaget även om det var på håret
Seriöst, var jag helt säker på att han var död...men tydligen inte?
Nattinatti! <3

RSS 2.0