Lagom lata dagar...

Vi fortsätter vårt östgötska sommarfirande... Dagarna fylls av små och stora utflykter, massor fikamys och grill med kompisar. Sena nätter. Jag är egentligen en kvällsmänniska men blir morgonmänniska mot min vilja när jag jobbar. Därför tycker jag det är extra härligt att på loven "bli som man är igen". När båda är lediga, finns det ju tid till sovmornar och eftermiddagslurar när det passar.
Numera är det som att vi har tre barn i familjen :) Gulliga Ebba hänger med på det mesta. Härom natten sov hon över och de var så söta när de ville bli nerbäddade bredvid varandra. Här cykelutflykt till Lillgårds.
Bebbar, bebbar överallt, här Jessicas supergosiga lille Tage...Det märks att vi har en liten tjej i familjen. Sigrid som numera aldrig lämnar huset utan sin lilla handväska pratar ständigt om bebisar, halsband, nänningar etc... tur att hon är motor- och svärdintresserad också för att väga upp lite.
Mountain biken får leva upp till namnet...
Utflykt till Vadstena idag...
Skönaste gänget vilar benen i Vadstena... alla viktiga attribut finns med, bara Axel som inte uppvisar någon specifik föremåls-hang up.
Sigrid snackar på... imorse väckte hon mig med "Heeej mamma älkling". Hon äter penicillin för borreliainfektion (förstår inte att vi lyckas få varenda fästing som finns att börja käka på oss) och går runt och säger "medicin äckligt, usch usch usch, måtte dicka datten osså"
Vadstenautflykten avslutades med bad och grill på klipporna i Önninge. (och ja... C lyckades få en fästing där med)
Vadstenautflykt med familjen Mattsson är tradition, givetvis måste även Carl fotas på träbocken utanför Krusbär varje år. Här som tvååring...
ketchupig treåring...
och cool fyraåring...

Land och stad

Ännu en sommarledig vecka har spenderats i en skön mix av lant- och stadsliv. Måndagen och tisdagen i Rönnäs, onsdagen hemma i stan och i Hackefors hos familjen Waernér. På torsdagen playdate med dagiskompis och sen kom Anna och hälsade på och sov över. Idag har det lekts med grannen och sedan fick vi äntligen träffa Karins lilla bebba Julia för första gången.
Även om vi har haft mysiga veckor ihop jag och barnen ska det bli otroligt skönt att Stefan börjar sin semester nu. Helt plötsligt känns något annat otänkbart.  Jag ser fram emot sovmornar och långa bad med skrynkliga pocketböcker...

En sommarvecka i staden...

...innehållandes fikan, Tinnisbesök, otaliga glassar, lekparksbesök och cykelturer.
Äntligen fick jag se lille gosiga Sydney-bon Lukas.
Ullis på Sverigebesök!
Köttfärssås och spagge med Jullan. Veckan avslutades med en helg i Hammarslyckan för mig och barnen medan Steffo drog till stockholms skärgård några dagar.

Göteborgshelg!

Mysigt att vara tillbaka i Göteborg. När Sara bodde där blev det en hel del resor dit. Då gick det mest ut på att shoppa, dricka vin och sola och bada på någon ö om det var sommar. Jag minns att jag packade ner Carl i liften och åkte Swebus dit en gång (detta var under hans kolikperiod, rätt modigt så här i efterhand kan jag tycka) sedan fick han turas om att hänga på min och Saras arm medan vi var inne i varenda affär. När jag tittade ner upptäckte jag att det hängde en meter dregel ner från hans mun :), en uthållig shoppingbebbe var han verkligen.  Den här helgen blev det naturligt nog lite mer fokus på barngrejer.
Paddan...
S blev skrämd av en utklädd person som dansade runt i heltäckande dräkt.
Vi bodde på ett skepp, små men fina och fräscha hytter.
Rosé och fiskburgare med friterad färskpotatis i hamnen.
"Ölk"
En varm dag på Liseberg...

Fruhippe-överraskningsfest!

Blev i födelsedagspresent bjuden på jordgubbar och bubbelkväll på Scandic av syster.
Tyckte att det var lite mysko att så många bekanta ansikten råkade ha vägarna förbi...
Sedan blev jag ögonbindlad och inslängd i en bil, trodde först att det var i bagageluckan, lite hardcore sådär men som tur var var det inte det. Åkte till mammas och pappas lägenhet i stan där fler bekanta ansikten väntade.
Jag fick öppna paket och gissa från vem det var. Just detta paketet tog jag på en gång, min pyssliga finsmakarvän Maria såklart.
Favvo-tårtan
Tack fina tjejer för! Hade en jätterolig kväll! Ni är bäst!

RSS 2.0