Sista april

Förortskiddo kastar sten i nerklottrad Bergatunnel
Sigrid på grönbete
Kaffe och ostmackor i solen hos GM:sarna efter långrommisen. Nuu är det dags att packa för en helg i Rönnäs...

Torsdag

Torsdagen bjöd på en supersnabb prommis till stan för att möta upp den manliga delen av familjen som hade haft lite far- och sonmys på bilverkstan, glass och vattenpistolköp hade också hunnits med. Sen blev det Thai på Emmas altan, Sara och Axel kom förbi och vi gick för att hämta Sigge på dagis. Lite lek vid ån och sen bar det av hemåt igen. Karin kom och åt middag med oss, mycket uppskattat med middagsbesök när man är ensam med barnen.

Onsdagslek...

...hos familjen Waernér blev det idag. De käcka morsorna tvingade treåringarna att vara ute och leka trots grå skyar och lite regn
Grabbarna grus arbetar hårt sanden medan lillsyrrorna sussar på altanen
En bloggare med främsta kännetecknet, kameran i högsta hugg
Dagen bjöd också på lite pyssel till dopet, nu är inbjudningarna färdiga. De är gjorda av gamla kartonger som vi hade hemma, miljövänligt och bra :)

Äntligen måndag!

C: "Ska jag berätta om vad min fru brukar göra?"
Jag: eh jaa vem är det då?
C: Min fru Linus (på dagis) alltså (och så skjuter han ett hårt skott med fotbollen)
Jag: eh jaha, vilken duktig... fru... du har.
Jag och C ska steka hamburgare till honom och Stefan. Jag letar i kylskåpet efter nåt att laga till mej
- jaaa veeet!! säger C, du kan ju hitta nåt vegetariskt altebativ (alternativ)
Fredagen blev en välbehövlig uppladdning inför helgen (flera timmars egentid, ansiktsbehandling bl.a och så fredagsmys med mormor och morfar och pizza och kinder egg). Sedan följde en låång helg, home alone med snorig, febrig lillasyster och aktiv treåring så måndagen känns väldigt välkommen nu, speciellt eftersom Steffo är ledig.  S är bättre, även om hon inte vill äta, förutom på mej och då gärna hela sin vakna tid. 
Snorungen
Kussehäng i veckan som gick. Vore trevligt att hinna praata med syster nångång också, som det är nu pratar vi bara i ofullständiga meningar, nån jagar nån medan den andra byter blöja på en annan och skriker ett svar på en fråga man glömt att man ställt typ.
gos med nästan ettåring

Ny vecka nya tag...

Ännu en vecka av trötthet, glädje, enformiga vardagsbestyr och lycka, en helt vanlig mammavecka alltså.
Denna vecka är full av massa små projekt som ska fixas.
Tur att jag har någon som hjälper mej med dom vardagliga bestyren...
I måndags var det dags för en garderobsuppdatering för C. Han fick sin första tröja med tryck, är ju egentligen inget fan av tryck och speciellt inte fula gubbar/ monster/ seriefigurer men den här kändes lite 70-tal på nåt sätt, tillsammans med en sliten manchesterkavaj med uppvikta ärmar skulle den vara helt perfa. Det blev tröja, byxor och vårjacka för endast 250 kr, som hittat.
Man blir helt förundrad över vad som försiggår i det lilla huvet. Varje morgon leker C brandkårsutryckning, det brinner på dagis, varje morgon, oftast i kocken Jockes kök.  Idag var han lite hes och sa "jag väntar en liten stund med att göra sirenen tills vi kommit lite närmare dagis, jag kan ju leka att jag är ett tv-spel som måste laddas lite först".

Helgpics

Helgen blev inte riktigt som vi hade planerat. Hade ju tänkt att vara i Stockholm hela helgen men ett vulkanutbrott kom emellan (och dessutom en trasig bil) så det fick bli en söndagsutflykt till huvudstaden istället, trevligt det också.
Första anhalten var Sofiakyrkan på söder där Viggo skulle döpas.
Barnen skötte sig exemplariskt i kyrkan, speciellt C som annars har treårstrotsat hela veckan "Tror du att jag kan stå lite så här på bänken så jag ser lite bättre om jag är försiktig" undrade han försynt sötisen.
Sofia kyrka
Barska Figge
Efter dopet och dopfikat åkte vi till Hornsgatan för att hälsa på familjen Lindqvist och nya sötisen lilla Märtha.
Farsan Arvid
På hemväg... Sigrid fick en ny fin klänning i present av Peter och Louise från deras Vietnamresa.

Sol, sprutor och vårtbett

Mitt stackars lilla novemberbarn och jag njuter av sol och lååånga promenader, vi har liksom lite att ta igen efter den här vintern. Och jag som ändå har njutit så mycket av att vara hemma, trots vintern, hur ska det inte bli nu då? Kommer ju att bli totalt arbetsskygg. Idag var det dags för sprutor igen, ingen feber den här gången heller men S däckade tidigare än vanligt bredvid sin Lilla Anna-docka, Sigrid alltså inte Stefan. Lunch i solen med mamma på stan och lite shopping, mysigt. C spelade fotboll på gatan med grannbarnen när jag kom hem, underbart att filmsäsongen är över. Hittade just mej själv googlandes på sökorden "biter bröstvårta". Försökte följa bvc-tantens råd och säga ifrån ordentligt och ta bort henne från bröstet -  med resultatet att hon kiknade av skratt. Givetvis så gulligt att jag inte kunde behålla min bistra min. Ajaj se inte fram mot nattens gnagande, kram och go'natt

Den eller den eller den...

Är så sugen på att göra om, eller rättare sagt att göra klart sovrummet. Tror det behövs en tapet som är lite mer jag än den vi har nu för att inspirationen ska infinna sig - och inte minst nya garderober,men varför inte ta det roligaste (och billigaste) först egentligen. Alla tapeter är från Cole & Son, älskar verkligen deras tapeter, för många fina att välja på bara. Nu ska jag väcka nattjobbaren, handla, hämta C hos farmor och farfar, sen kommer familjen Mattsson på hamburgerknytis. Ha en mysig lördag!

Fredag

Beskyddande storebrolla
Dejt med Sis & boysen i trädgårdsföreningen
Det blev ett minst sagt kärt återseende för dessa 2. Sigge kom springandes och kastade sig om halsen på oss.
Småkussarna
Nu är det slut med 7-mila promenaderna för Sis, hinderbana får bli substitut

Trumspel, Valla och körkort...

Så här trötta var vi igår. Halvnio kröp vi i säng alla 3 och 5 minuter senare sov vi allihopa.
Carl och Sigrid delar trumintresset.
Så här kul är det när man äntligen lyckats kämpa sig fram till trumman.
Lyxigt att vara hemma båda två på dagtid, idag blev det en liten utflykt till Gamla Linköping och Valla.
Inne på Ankungen. Mycket mysig affär...men lite halvmysig personal måste jag säga. Och små lappar med uppmaningar om att man måste betala sakerna först innan man leker med dom, ogillar starkt arga lappar... C struntar i det som ni ser :)
Chokladbollsfika utomhus. C är mest ute efter quick fixet pärlsockret
Nöjd utan chokladboll än så länge...
Nu sover alla 3 och jag fixar mat. Pratade precis med kära syster som ÄNTLIGEN lyckats bryta den systerliga körkortsförbannelsen idag, GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lång dags färd...

mot en väldigt kort natt var det igår. Är såå trött nu. Och snart åker S till jobbet, inte kul. Skulle lätt kunna vänja mig vid att vi var hemma båda två. Kanske ska starta ett dagisföretag ihop. Lilla S sover efter att ha varit vaken nästan hela dagen. Jag och Sara och lilla Edith hälsade på Cathrine i Ljungsbro, mysigt, men det höll på att sluta i katastrof då jag glömde mobilen på hemköp:) (hemmafrulivet innehåller så mycket dramatik ju).  Gårdagen spenderades på stan, vi åt den obligatoriska lunchen på Thai Coconut och shoppade lite åt  S.  Mammaledig = kupongshoppande. På hemvägen passade vi på att besöka GM:sarna. Det var denna korta vecka i en liten ask. Igår fick Hanna och Niklas en liten pojke, nu är Märta också storasyster, grattis!!

Påsk!

Skärtorsdagen inleddes med lite IKEA-shopping. Inga större grejer införskaffades, mest bra att ha saker, vad sägs om att vi nu slagit till på TVÅ toaborstar, en till varje toalett, satt långt inne...men nu är det bara att komma och provborsta.
Efter IKEA var det dags för 3-årskalas. Hermans tur den här gången. Fiskdammen var utbytt mot en spännande skattjakt med karta och allt.
Carl och Henry hittade skatten som dagen till ära var - ett påskägg.
På lördagsmorgonen var det dags att leta reda på mormor och morfars ägg...
Efter äggfyndet stod en Rönnästrip på schemat. Långprommis med stenkastning blev det då.
Branta prommisbackar
Tur att vi hittade hängmattan att vila oss i.
Så här glad var Sigrid på landet
Carl och farmor färgade ägg medan päronen sov.
C fick en laser"pinne" av farmor och farfar. Tufft tyckte han. En liten trumma med tillhörande trumpinnar (Jippi) blev han också stolt ägare till.
Älskade lilla gladisen
Första syskonbråket
Mina fina gula påskungar

RSS 2.0