Semester vs sommarlov

Ännu en sommarlovsvecka har passerat. På ett sätt är det den sista...innan den efterlängtade semestern börjar. Sommarlov=ledig med lediga barn. Semester = ledig med ledig man (och barn såklart) och solgaranti! Och ja, vad har vi gjort den här veckan som gått...vi har nog utnyttjat den så bra vi kunde. Vi har plockat massvis med vinbär och därmed förätit oss på pankisar med socker- och vinbärskross...
Vi har spenderat ett par dagar i Rönnäs. Eller mer exakt i poolen. Nu har vi två som föredrar vatten framför land. När vi bokade Cypernresan deklarerade Esset att hon minsann bara skulle doppa tårna i vattnet men nu är hon precis lika badgalen som sin bror.
Njuter med öppen mun (?) av de 10 soliga minutrarna vi bjöds på.
 
 
Tacos och vinkväll med Jullan som kom och fredagsmyste med oss.
Och så lite tårta på det...maräng så klart.
Lunch och stanhäng med tjejerna
Lek och fikadejt med familjen R på stan
Vi gjorde en utflykt till fina Brokind och hälsade på familjen S. Mellan skurarna sken solen och det var riktigt skönt nere vid stranden.
Karin och jag har känt varandra sen 4-årsåldern och hunnit samla på oss ganska mycket minnnen tillsammans.   Här kom vi på att vi har förätit oss och fördruckit oss på en hel del grejer, gin och tonfisk till exempel...
 
Lilla Julia är lika kramig som Sigrid
Ibland kan det vara skönt med någon dag hemma också och leka med kompisar med samma intressen. Men det gör ju inget om de växer ifrån just det här intresset snart...
Ikväll kom bästa familjen W på besök. Och tänk solen sken faktiskt hela kvällen. Plus att jag hittade fodervärdar åt mina hortensior, vilken lycka! Glöm inte att instagramma statusen på dem nu Sara!
Nu måste jag ta tag i den sista stryktvätten. Herregud jag tycker nästan det är lite sjukligt när jag märker hur mycket kläder den kortvuxna delen av familjen har medan de andra 2 knappt har nåt. Livet är orättvist helt enkelt.

I regn och sol...

Regniga dagar passar bra att baka bullar på...
Chick litt och rosé funkar lika bra i regn som sol bara det är sommar...
Det iskalla vattnet i Johannelundsbadet kräver en fet sol...
Klassikern Tinnis funkar i alla väder, tycker barnen iallafall... klassikern Magnum också
På väg till Åsa och Tobbe och grabbarna i Ljungsbro passade kidsen på att ta sig en lur. När vi skulle hem steg ett gäng överförfriskade partynissar i 60-årsåldern på. "Vilka läskiga tanter", viskade Sickan då. 
Lördagskalas i Ljungsbro hos Lena. Poolbad, en massa god mat, sol och jordgubbstårta...
Carl har lärt sig sig simma ordentligt nu. Inga puffar behövs längre. 
I söndags tog vi en sväng till Hammarslyckan. Vi fikade med Jullan och hittade ett gäng sommarkantareller
Måndagsutflykt till Hultsjön. precis när vi kommit fram började det blåsa och ösregna så vi bytte om i bilen och sprang ner. Alldeles alldeles ljummet var det i vattnet och vi badade och simmade en lång stund. På hemvägen blev det glasspaus i Berg.
Lite lagom kussekaos i Ekis...
Men något bad blev det inte idag... 4 av 4 ångrade sig och det blev en språngmarch hem i ösregn. Svensk sommar i ett nötskal.

Ledigt i Linkan!

I veckan som gått har vi njutit av ledig tid tillsammans. Vi har grillat, brullat, lurrat med kompisar och familj, fixat med huset, badat i Tinnis och cyklat en hel massa.
shopping och lunchdate med söta Siri och Maria på Chocolats uteservering. Absolut ett sommartips! Inte så många bord men väldigt mysigt där på bakgården.
Ett glas vin eller två med syster på NH...
Lite trädgårdsfix innan husvisning...
Gulliga Tuva med lillebror och päron på besök...

RSS 2.0